Drie mogelijkheden voor een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waar u naast de rente ook een deel aflossing betaald. Er is vooraf een heel betaalschema bekend waardoor u weet wat u elke maand aan rente en aflossing betaald.

Ook is het rentepercentage over de hele looptijd bekend. U betaald iedere maand dus een vast bedrag totdat de persoonlijke lening in zijn geheel is afgelost. In vergelijking met een doorlopend krediet betaald u dan ook veel meer per maand aan de lening echter u betaald nu ook een aflossing en weet dat u naar een x-aantal jaren van de lening af bent. En dat is natuurlijk een fijn gevoel! Een persoonlijke lening biedt zekerheid over de maandlasten en ook over het moment waarop u alles heeft afgelost. Een persoonlijke lening is een lening die loopt via een bank en die dus niet particulier is af te sluiten. Je kunt uiteraard wel een constructie opzetten die gelijk is aan een persoonlijke lening, maar met particulier lenen wordt er vrijwel nooit gesproken over een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kunt u afsluiten op verschillende manieren. Ten eesten kunt u een lening of een krediet afsluiten via het internet. Op het internet zijn er tal van verschillende aanbieders waar u met het uploaden van uw informatie al een offerte kunt ontvangen. Uw gegevens worden gecontroleerd en u krijgt een aanbieding in uw email box. Dit is een snelle manier van doen en uw privacy is grotendeels gewaarborgd. U hoeft niet naar een kennis die bij de balie van de bank zit of een bekende assurantie tussen persoon die uw familie kent om een lening af te sluiten. Daarentegen is er geen persoonlijk advies als u de lening of het krediet via het internet afsluit.

Een tweede optie is om naar uw eigen bank te gaan om daar te informeren naar de mogelijkheden van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De medewerkers van de bank zijn u graag behulpzaam echter ze hebben maar een beperkt aanbod (alleen van hun eigen bank) en u kunt hier dus geen vergelijking maken met een andere geldverstrekker. Vaak is de rente bij een reguliere bank iets hoger als bij een bank die bijvoorbeeld via het internet of via een netwerk van assurantie tussenpersonen geld uitlenen.

Hierdoor komen we op de derde mogelijkheid waar u naar een assurantie tussen persoon gaat die ook in leningen bemiddeld. Een assurantie tussen persoon heeft kennis van zaken en kan u uitgebreid adviseren over uw mogelijkheden. Ook kan deze de verschillende aanbieders van geldleningen en krediet vergelijken en u de beste aanraden voor uw persoonlijke situatie. Dit is een sterk punt en voordeel om naar een assurantie tussen persoon te gaan.

Natuurlijk zijn er ook nog andere mogelijkheden echter deze drie zijn toch de belangrijkste als u op een reguliere manier geld wilt lenen. Er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden om geld te lenen via vrienden, familie of kennissen. Echter dit doen de meeste mensen niet graag. Geld beïnvloed een relatie vaak nadelig en het beste is om dit niet te doen. Echter dit is per situatie verschillend en als u in de gelegenheid bent om van familie of vrienden geld te lenen tegen gunstige voorwaarden dan is dat natuurlijk altijd goed te doen!

Veel succes met het selecteren van de beste lening voor uw nieuwe aankoop of andere besteding! Laat u altijd door een bankadviseur of een assurantie tussen persoon adviseren over de mogelijkheden en kijk hierna ook nog even op het internet. Door goed en veel te vergelijken kunt u vaak de beste lening afsluiten voor uw situatie!
Een advies: Bezint eer ge begint!