Geld lenen particulier

Je kunt als particulier geld lenen, maar hoeveel ga je lenen? Waarom ga je lenen en wat is de bedoeling van het lenen precies?

Het kan zijn dat je geld wil lenen voor een nieuwe auto, maar je kunt ook geld lenen om een hypotheek af te willen lossen. Je moet eens nagaan wat je wil gaan doen met het geld dat je kunt lenen, een nieuwe auto kopen, de studie van de kinderen betalen, of leuke dingen gaan doen zoals op vakantie gaan.

Je kunt het zelf zo gek niet bedenken of je kunt er geld voor gaan lenen, maar erg wordt meestal niet gevraagd wat je wil gaan lenen, maar juist hoeveel je wil lenen. Het bedrag dat je wil lenen bij geld lenen particulier is daarom van groot belang. Ga nooit meer lenen dan nodig is, geld lenen kost geld en je moet over het gehele bedrag dat je gaat lenen rente betalen.

De rente die je moet betalen kan wisselend zijn, als je bij de bank geld gaat lenen dan betaal je altijd meer rente dan wanneer je kiest voor geld lenen bij kennissen of familie. Anderen willen je graag helpen en hebben het geld misschien tijdelijk niet nodig. In plaats van dat je bij de bank voor geld lenen particulier dan 5% rente gaat betalen kan het bij kennissen of familie misschien voor 2%.

Waarom geld lenen particulier?

Steeds meer mensen kiezen voor geld lenen particulier:
– De rente is lager;
– Je maakt samen de afspraken;
– De looptijd is vaak langer dan bij andere geldverstrekkers;
– Het geld kan binnen een paar uur op je rekening staan.

Dit zijn een aantal voordelen, maar er zijn er nog veel meer waar je vanzelf achter gaat komen als je hier gebruik van gaat maken. De beste redenen om hier voor te gaan kiezen weet je zelf, misschien heb je wel een BKR notering op je naam staan en wil je daarom op deze manier geld lenen. Je weet dan in ieder geval dat het mogelijk is en dat je niet teveel aan rente moet betalen zoals bij de bank.

Kies er daarom nu voor om hier eens gebruik van te maken en zelf te ontdekken wat de voordelen zijn, je kunt namelijk een groot bedrag lenen en dit pas over een paar jaar terug betalen, afhankelijk van de afspraken die je in het contract op gaat nemen.

Geld lenen kan een oplossing zijn om iets te kopen of andere schulden te dekken. Het is ook verstandig om eens naar de uitgavenkant te kijken. Kijk daarom eens naar energie. Uit diverse onderzoeken blijkt dat slechts 20% van de huishoudens energie vergelijkt. Terwijl er na een vergelijking blijkt dat liefst 80% kan besparen op de energienota. Wilt u ook eens een energie vergelijk doen? Dan zijn er online diverse energie vergelijkers beschikbaar. Vergelijk energie en zorg ervoor dat u ook eens naar de kostenkant kijkt. Juist daarop is vaak nog veel winst te behalen. En besparen op energie is binnen enkele minuten geregeld, het vergelijk energie kost namelijk maar 2 minuten. Het aanvragen én vergelijk is heel eenvoudig!